Cognitieve ontwikkeling

Vanaf  het moment dat het kind geboren wordt, ontdekt het de wereld om zich heen. Elke dag is een ontdekking en elke dag leert het kind nieuwe dingen. Of het nu de ontdekking is van het bestaan van de eigen handjes en voetjes of diertjes en plantjes, elke dag zijn er weer nieuwe indrukken die het kind moet verwerken. Curious Kids vindt dat deze ontdekkingstocht op een speelse wijze iedere dag weer gestimuleerd moet worden.

Wij werken dan ook met materialen die dit speelse leerproces bevorderen. Zo hebben wij op het kinderdagverblijf uitsluitend duurzame houten materialen die een educatieve of stimulerende functie hebben. Of het nu een houten vormenstoof, een houten telraam of een treinrails is die ze zelf kunnen bouwen, kinderen leren terwijl ze er mee spelen. Zo wordt bij de baby’s door middel van speelgoed veel aandacht aan de motorische ontwikkeling besteed en bij de peuters aan de cognitieve en sociale ontwikkeling. Spelen doe je ook vaak samen en als dit samenspel op de juiste wijze wordt gestimuleerd leert het kind sociaal gedrag te vertonen.

Kinderen spelen en leren de hele dag door, en door deze twee op een professioneel pedagogische wijze te combineren leren ze dat leren leuk is!

Voorschoolse educatie

De overgang van het kinderdagverblijf naar het basisonderwijs is voor kinderen een enorme verandering en heeft vaak een grote impact op het leven van een kind. Op school krijgt het kind in een keer te maken met allerlei nieuwe dingen die het voorheen niet gewend was. De kinderen komen in een grote groep terecht en de individuele aandacht die het kind daarvoor op het kinderdagverblijf kreeg, verdwijnt. Ook moet het kind zich aan allemaal regels houden en wordt het geacht zich de hele dag te concentreren en dingen te leren. Curious Kids vindt het daarom erg belangrijk om ervoor te zorgen dat deze overgang naar het basisonderwijs zo soepel mogelijk verloopt.

De oudere peuters worden daarom spelenderwijs voorbereid op school. Zo zullen we letters gaan introduceren door ze een week centraal te laten staan. De week dat de letter A centraal staat zullen ze die letter gaan tekenen, schilderen en knutselen. Ook zullen ze dieren en voorwerpen benoemen die beginnen met de letter A. Op speelse wijze zullen gedurende de dag ook cijfers worden geïntroduceerd.

 

Kinderen hebben een aangeboren innerlijke creativiteit. Curious Kids wil deze creatieve ontwikkeling van het kind zoveel mogelijk stimuleren en naar boven halen.Lees meer
Curious Kids biedt veel extra activiteiten aan om deze lichamelijke ontwikkeling van het kind te optimaliseren. Door dagelijks op meerdere momentenLees meer
Opvoeding wordt vaak gezien als iets wat betrekking heeft op het oudere kind, maar ook de omgang met baby’s heeft een opvoedend karakter.Lees meer
Gratis rondleiding

Vraag nu geheel vrijblijvend een rondleiding aan!

Kom zelf kijken en ervaar Curious Kids.
Gratis rondleiding

Nieuws

  • plaatje GGD

Curious Kids ontvangt wederom een zeer positieve beoordeling van GGD

In januari 2018 kregen wij een onaangekondigd inspectiebezoek van één van de inspecteurs van de […]

  • facebook

Wij zijn ook te vinden op Facebook

Curious Kids Den Haag beschikt sinds kort over een eigen Facebook pagina. Hierop plaatsen wij […]

  • IMG_1664

We zijn gestart met de inrichting van de verkeerstuin!

Op zondag 17 mei zijn wij gestart met de inrichting van de verkeerstuin. Het plein […]