Visie

Kinderopvang Curious Kids biedt professionele, kindgerichte kinderopvang aan in een warme en huiselijke sfeer. Als gediplomeerd pedagoog wil de oprichtster de eigen visie en professionaliteit doorvoeren in de pedagogische visie van kinderdagverblijf Curious Kids. Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen individuele behoefte en ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Wij vinden het belangrijk dat het kind in deze ontwikkeling optimaal wordt ondersteund en elke dag weer wordt uitgedaagd zichzelf te ontplooien en verder te ontwikkelen.

Curious Kids stimuleert kinderen op zowel lichamelijk, sociaal, emotioneel als cognitief gebied. Wij vinden het belangrijk dat er dagelijks een goede balans is tussen het stimuleren van deze vier ontwikkelingsgebieden. Door een gevarieerd aanbod van activiteiten wordt deze balans gehandhaafd zodat het kind zich optimaal ontwikkelt. Gedurende de dag worden de drie R’en (Rust, Reinheid en Regelmaat) in de benadering van het kind en zijn omgeving meegenomen.

Rust

Rust betekent dat kinderen voldoende rust moeten krijgen. Door een gezonde afwisseling van slapen en wakker zijn, maar ook door middel van een rustige omgeving zonder teveel extra prikkels. Een wereld waarin het kind de opgedane indrukken aankan. Curious Kids speelt hierop in door de individuele slaapritmes en rustmomenten binnen de dag goed te monitoren. Daarnaast straalt de ruimte waarin de kinderen zich begeven rust uit. Er zijn geen felgekleurde muren of materialen aanwezig en de ruimte is niet overvol. De ruimte straalt een warme, gezellige en huiselijke sfeer uit. Daarnaast wordt er vaak rustgevende muziek gedraaid.

Reinheid

Reinheid betekent dat kinderen een schone (reine) omgeving nodig hebben om gezond te blijven. Het woord hygiëne betekent eigenlijk: de zorg voor het in stand houden van de gezondheid. Curious Kids biedt een veilige en zeer hygiënische omgeving aan waardoor het kind zich lichamelijk optimaal kan ontwikkelen. Er is een expliciet hygiënebeleid. Deze is zowel gebaseerd op de omgeving waarin het kind verkeert als op de hygiënische benadering van het kind zelf.

Regelmaat

Regelmaat betekent dat kinderen regelmaat nodig hebben. Ze ontwikkelen zich het beste bij regelmaat, structuur en consistentie. Voor elk kind is het belangrijk dat de dag min of meer volgens een vast patroon verloopt. Voor het kind betekent dit voorspelbaarheid, veiligheid en vertrouwdheid. Een veilige en voorspelbare omgeving kan het kind helpen om rustiger te worden. Als het kind zich veilig voelt stelt het zich open voor nieuwe dingen en gaat het exploratiegedrag vertonen. Het kind gaat de wereld om zich heen ontdekken terwijl het weet dat de pedagogisch medewerker veilig meekijkt en over hem of haar waakt.

Door de R’en te combineren met onze andere pedagogische stimulerende doelen ontstaat er een veilige en optimale benadering van het kind. Curious Kids draagt op deze manier bij aan een goede ontwikkeling in de eerste vier levensjaren waarna het kind klaar is om als volwaardige kleuter de basisschool te gaan ontdekken.

Wij vinden de buitenlucht en natuur enorm belangrijk om de gezondheid van het kind te optimaliseren. Of het nu om baby’s, dreumesen of peuters gaat, de frisse buitenlucht doet een kind goed. Wij zorgen er dan ook voor dat de kinderen zo vaak mogelijk naar buiten gaan. Wij werken heel nauw samen met de aangrenzende kinderboerderij ’t Beestenspul. Dagelijks voeren en aaien wij de dieren en bekijken wij de voortgang van onze moestuinen. Deze bijzondere plek is een verborgen schat, die een oase van rust biedt midden in het centrum van Den Haag.

De tuin van het kinderdagverblijf is opgesplitst in twee verschillende grote buitenruimten. Voor de jongere kinderen is er een gezellige, uitdagende en veilige tuin ingericht en voor de peuters is er een verkeerstuin van ca. 300 m2! Een ruime en veilige omgeving waar de kinderen lekker kunnen spelen in de openlucht en op een speelse manier kennis maken met verkeersregels. Ook bezoeken we met de kinderen De paleistuin van Paleis Noordeinde, deze bevindt zich op zo’n 5 minuten lopen van het kinderdagverblijf.

 

De filosofie van Curious Kids is dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Dus daarom biologisch eten.Lees meer
Vanaf  het moment dat het kind geboren wordt, ontdekt het de wereld om zich heen. Elke dag is een ontdekking en elke dag leert het kind nieuwe dingen.Lees meer
Kinderen hebben een aangeboren innerlijke creativiteit. Curious Kids wil deze creatieve ontwikkeling van het kind zoveel mogelijk stimuleren en naar boven halen.Lees meer
Gratis rondleiding

Vraag nu een vrijblijvende rondleiding aan!

Kom zelf kijken en ervaar Curious Kids.
Gratis rondleiding

Nieuws

  • plaatje GGD

Curious Kids ontvangt wederom een zeer positieve beoordeling van GGD

In januari 2018 kregen wij een onaangekondigd inspectiebezoek van één van de inspecteurs van de […]

  • facebook

Wij zijn ook te vinden op Facebook

Curious Kids Den Haag beschikt sinds kort over een eigen Facebook pagina. Hierop plaatsen wij […]

  • IMG_1664

We zijn gestart met de inrichting van de verkeerstuin!

Op zondag 17 mei zijn wij gestart met de inrichting van de verkeerstuin. Het plein […]