Op zondag 17 mei zijn wij gestart met de inrichting van de verkeerstuin. Het plein is onkruidvrij en veilig bespeelbaar gemaakt. Vervolgens zijn er wegen ‘aangelegd’ waarover de kinderen naar hartelust kunnen rijden op de fietsjes en loopauto’s. Er is zelfs een rotonde, er zijn parkeerplaatsen en we beschikken over verkeersborden en stoplichten. Doel van de verkeerstuin is een plek te creëren waar oudere dreumesen en peuters veilig kennis kunnen maken met het verkeer. Spelenderwijs zullen de pedagogisch medewerkers aandacht besteden aan eenvoudige verkeersregels, bijvoorbeeld je hand uitsteken bij het afslaan of stoppen voor een rood verkeerslicht.

Door het drukkere spel van de oudere kinderen te verplaatsen naar de verkeerstuin, wordt de buitenspeelruimte veiliger voor de jongere kinderen. De baby’s kunnen rondkruipen en de dreumesen oefenen met lopen zonder dat zij het risico lopen omver gereden te worden door een enthousiaste peuter.

De verkeerstuin is te bereiken via de schuttingdeur van onze eigen buitenspeelruimte en is niet openbaar toegankelijk voor derden, het is een onderdeel van Curious Kids.

 

IMG_1670 IMG_1669

IMG_1665 IMG_1671