Kinderdagverblijf Peutergroep Den Haag

Het kinderdagverblijf aan de Veenkade 79 in Den Haag beschikt over twee babygroepen, twee peutergroepen en een peuterplus groep. Op de peutergroepen worden kinderen van 2 tot ca. 3,5 jaar opgevangen. De ruimtes zijn helemaal ingericht voor peuters.  Er is veel uitdagend en educatief houten speelgoed aanwezig. Ook zijn er themahoeken, waaronder een marktkraam, een snoezelhoek, een keukenhoek, een bibliotheek en een auto -en bouwhoek. Op de peuterplusgroep

Sinds de crèche waar Morris op zit is overgenomen door Curious Kids zijn we erachter gekomen dat een crèche naast alleen opvangplek ook een plek is waar hij echt wat leert en waar hele leuke activiteiten worden gehouden. In de afgelopen weken hebben de kinderen lampions mogen maken voor Sint Maarten. Daarbij worden ze uitgedaagd om zelf de lampion te verven maar mogen ze ook prikpennen en plakken. Leuk om te zien dat ze hier zo serieus mee bezig zijn. Op een creche dag kunnen wij als ouders af en toe meekijken tijdens hun dag. Via een groepsapp krijgen we foto’s doorgestuurd en leuke weetjes van de dag!  Ook al is het koud buiten, met dikke jassen aan toch nog naar buiten toe en spelen bij de kinderboerderij die achter de crèche zit. Daar mogen ze de dieren voeren en groeien er bijvoorbeeld ook verschillende groenten in de moestuintjes. Bij Curious kids krijgen de kinderen o.a. geen suiker en eten alleen biologisch. Ook warm eten in de middag is nu een onderdeel van de dag. Thuis verteld hij dan dat hij bijvoorbeeld pompoen, tomaat en couscous heeft gegeten. In het begin was het warme eten nog een beetje lastig maar met veel geduld van de leidsters eet hij nu zijn bordje leeg. Daarbij geniet ook nog eens van zijn tussendoortje; een cracker met geitenkaas of humus! Aan het einde van dag halen wij Morris moe maar tevreden op en krijgen we een boekje mee waarin staat hoe de dag is gegaan.
Groente groeit in de eigen moestuintjes - Gloria en Felix

 

worden kinderen van 3 tot 4 jaar opgevangen. Op deze groep worden veel extra activiteiten en uitstapjes georganiseerd. De peuterplus ruimte beschikt eveneens over een snoezelhoek, een poppenhoek, een keukenhoek, een bibliotheek en een auto -en bouwhoek. Op deze groep zijn verkleedkleding en muziekinstrumenten als een gitaar en piano aanwezig. Het grootste verschil met de peutergroep zit hem in de activiteiten. Er wordt meer gewerkt met letters en cijfers en de dag begint met een kringgesprek. De buitenruimte is ook ingericht voor deze leeftijd, zo zijn er speelhuisjes, een grote zandbak en verschillende soorten driewielers en speelgoed. Daarnaast is er voor de peuters en peuterplussers een grote verkeerstuin van ca. 300 m2 met verkeerslichten, verkeersborden, een rotonde en parkeerplaatsen. Op de peutergroepen zijn actieve pedagogisch medewerkers aanwezig, die de kinderen de hele dag stimuleren zichzelf te ontplooien maar ze ook de ruimte geven om zelf de materialen om zich heen te ontdekken. Curious Kids biedt op deze locatie een leuke, uitdagende en leerzame plek om het kind zich te laten ontplooien tot volgroeid schoolgaand kind.

 

Onze voordelen

Curious Kids heeft er heel bewust voor gekozen om onze groepen kleiner te houden dan is toegestaan. Onze peutergroepen bestaan uit maximaal 10 peuters in plaats van het toegestane aantal van 16 kinderen (wetswijziging per 1 januari 2015). Wij vinden dat kinderen in zo’n grote groep niet de aandacht krijgen die zij verdienen. Ook is het lastiger om dingen met de kinderen te ondernemen in grote groepen. Door de kleinschaligheid van de Curious Kids groepen is er veel persoonlijke aandacht voor de kinderen van onze pedagogische medewerkers. Ook heerst er veel rust op de groep waardoor een prettige en huiselijke sfeer gewaarborgd is. Zowel door de ouders als door de GGD worden deze kleine groepen als een groot pluspunt gezien van Curious Kids.

Op elke groep staan vaste gezichten. Elke groep heeft twee tot maximaal vier vaste pedagogische medewerkers die op één groep werken. Het rooster wordt meestal 2 maanden vooraf al definitief gemaakt, dus als ouder weet je altijd precies wie er op welke dag werkt. Als ouder zal je bij Curious Kids nooit een vreemd gezicht zien. Onze manager is bevoegd om als pedagogisch medewerkster op de groep te werken. Bij ziekte kan zij makkelijk invallen, omdat zij alle kindjes kent en 5 dagen in de week aanwezig is op locatie. Alle pedagogische medewerkers hebben minimaal 3 jaar fulltime werkervaring. Een groot deel van onze pedagogische medewerkers heeft een HBO opleiding voltooid. Klik hier voor alle profielen van de pedagogische medewerkers

De filosofie van Curious Kids is dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Wanneer ze zich goed voelen, staan kinderen meer open voor nieuwe dingen. Wij gebruiken bij Curious Kids daarom uitsluitend biologische en vers(e) producten voor de maaltijd omdat dit gezonder is en beter voor de lichamelijke ontwikkeling van het jonge kind. Lees meer over ons voedingsbeleid.

Curious Kids Den Haag beschikt over een grote buitenruimte met verschillende speelmaterialen. De kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven. Er is een grote zandbak, verschillende speelhuisjes, een aparte babytuin, een groot overdekt speelveld en een picknicktafel. In de grote verkeerstuin zijn veel fietsjes en autootjes om over de wegen te rijden. Wel even stoppen bij het stoplicht en de zebrapaden natuurlijk. Op de wand zijn twee grote krijtborden aangebracht, maar stoepkrijten kan overal. Onze tuin is vaak een mooie kleurenparade!

De peutergroepen en peiuterplus groep zijn klein bij Curious Kids. De peutergroepen bestaan uit maximaal 10 kinderen en de peuterplusgroep uit maximaal 11 kinderen. Elke dag staan er twee vaste pedagogische medewerkers en eventueel een stagiaire op de groepen. Dit betekent dat er veel ruimte is voor individuele aandacht en extra activiteiten met de kinderen. Naast de vele uitstapjes is er veel tijd om in een kleiner groepje diverse activiteiten te ondernemen. Zo wordt er veel geknutseld, gepuzzeld, gebouwd en getekend en worden er veel boekjes gelezen. Omdat de groepen klein zijn kunnen deze activiteiten goed door de pedagogisch medewerkers worden begeleid en kunnen de kinderen optimaal in hun ontwikkeling worden gestimuleerd. Ook is er op rustige dagen genoeg tijd om één op één of met meerdere kindjes tegelijk extra aandacht te besteden aan een speciale activiteit. Ook het leren herkennen van letters en cijfers, de zindelijkheidstraining, leren kruipen, lopen en woordjes leren wordt bij ons veel individueel gestimuleerd. Ons vloeroppervlak is twee maal zo groot als wettelijk bepaald, dus er is alle ruimte voor de kindjes om ook binnen optimaal te kunnen bewegen.

Volgens ons is het erg belangrijk dat kindjes veel in de buitenlucht zijn en op pad gaan. Elke groep heeft een fijne buitenruimte maar ook hebben we meerdere grote wandelwagens waarmee we verschillende tripjes ondernemen gedurende de week. Zo gaan wij een paar keer per maand op pad naar bijvoorbeeld:

De locatie

Curious Kids Den Haag heeft een eigen entree heeft naar de aangrenzende kinderboerderij met moestuinen!Lees meer
Regelmaat is het belangrijkste voor een jong kind. Daarom zien onze dagen er altijd gestructureerd uit. Lees meer
Wij hebben een grote buitenruimte, een verkeerstuin en een kinderboerderij, waardoor de kleintjes altijd lekker buiten kunnen ravottenLees meer

Foto’s interieur & buiten

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf u direct binnen vijf minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

  • plaatje GGD

Curious Kids ontvangt wederom een zeer positieve beoordeling van GGD

In januari 2018 kregen wij een onaangekondigd inspectiebezoek van één van de inspecteurs van de […]

  • facebook

Wij zijn ook te vinden op Facebook

Curious Kids Den Haag beschikt sinds kort over een eigen Facebook pagina. Hierop plaatsen wij […]

  • IMG_1664

We zijn gestart met de inrichting van de verkeerstuin!

Op zondag 17 mei zijn wij gestart met de inrichting van de verkeerstuin. Het plein […]